המאמרים באתר מוגנים בזכויות יוצרים. ניתן לעשות שימוש למטרות פרטיות ולא מסחריות תוך קישור לעמוד המקורי ומתן קרדיט לגדי איידלהייט. לפרטים נא לפנות לאימייל gadieide@yahoo.com.

מעונינים לקבל מידע אסטרונומי ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ הטלגרם או לערוץ הווטצאפ של אסטרונומיה ומדע !

יום ראשון, 26 ביולי 2015

הרפתקאות קטנות בצילום אסטרונמי

צילום אסטרונומי הוא תחום מקצועי מאד אבל ניתן להשיג תוצאות טובות גם בציוד פשוט כל עוד יודעים מה המטרה ומה המגבלות והיכולות של הציוד (ואז מנסים למשוך אותן קצת).

הצילומים הבאים הם מכמה לילות סביב מולד הירח. הצילומים ללא עריכה בתוכנת פוטושופ וצולמו מאזורים סמוכים לאזורים עירוניים. רוב הצילומים הם עם מצלמת DSLR Canon700d וחלקם עם מצלמה קומפטית יותר Canon SX50
הסט הראשון של הצילומים מיום חמישי 16/7/2015 הוא מגשרי הרכבת החדשים ליד לטרון. העגלה הגדולה עמדה בזווית מתאימה במיוחד והצילום כולו הוא מעין מחווה לשיר "Under the bridge"


העגלה הגדולה
העגלה הגדולה
זה אינו צילום אסטרונומי אבל מראה את הגשרים ואת שדה הקוצים.
גשרי הרכבות ליד צומת לטרון
גשרי הרכבות ליד צומת לטרון
והנה תמונה של נוגה צדק וקבוצת אריה. תמונה זו אינה לפי "החוקים". האופק עקום לחלוטין אבל מראה את קבוצת אריה שהייתה כבר לפני שקיעה בצורה ישרה. למעשה עיקום התמונה נדרש מהרצון למסגר את הקבוצה כולה על האלכסון של הפריים כדי שיהיה אפשר להשתמש באורך המוקד הגבוה ביותר האפשרי.


המשך הצילומים בוצע מיער השלום לי נווה שלום. המקום מעט מרוחק מאורות הכרך למרות שגם בו זיהום האור גבוה וכאן רציתי להתנסות מעט בצילום עם עוקב כוכבים, מכשיר שמרכיבים בין החצובה למצלמה ותפקידו לסובב את המצלמה הפוך לסיבוב כדור הארץ, כל שהכוכבים לא ימרחו. כלל האצבע הוא כלל ה-500 שאומר שאפשר לצלם משך זמן של 500 חלקי אורך המוקד בו מצלמים בלי שתהיה מריחה אולם לפעמים רוצים אורך מוקד גדול, או שימוש בצמצם סגור מעט או ערך ISO נמוך. במקרים אלו העוקב (טרקר) עוזר. זהו פריט לא זול. מחירו בחו"ל כ-300$ והוא אינו חלק מארגז הכלים של רוב הצלמים.
בתמונה הראשונה רואים את הצבירים הפתוחים M7 ו M6 ליד העוקץ של העקרב

הצבירים M6 ו M7
הצבירים M6 ו M7
בתמונה הבאה רואים חלק מקבוצת קשת ובהגדלה אפשר לראות בה מספר צבירים גלובולריים (M22) וערפיליות (M8). כמובן שככל שהעדשה איכותית יותר, עיוותי אופטיים, בעיקר בשולי התמונה יתמעטו. כמו כן הרקע החום מזיהום האור גם מפריע מעט ובוודאי שתמונות מאזור חשוך יצאו מרשימות הרבה יותר, מה גם שאפשר לצלם בחשיפות של דקות.


 part of Sagittarius
חלק מקבוצת קשת
קבוצת עקרב
Scorpio
קבוצת עקרב

יומיים אחר כך במוצאי שבת הירח נוגה וצדק ישרו משולש ישר זווית יפה כאשר מעליהם מצטרף כוכב רגולוס.

 The moon Venus and Jupiter and Regulus
הירח צדק נוגה ורגולוס
The moon Venus and Jupiter
הירח נוגה וצדק

ביום ראשון נסענו לתל חדיד והגענו מספיק מוקדם לצלם גם שקיעות.

A photo of me taking the sunset photo below
 (צילמה הדר איידלהייט)הנה אני מצלם את התמונה בהמשך
Sunset with Thorns
שקיעה קוצנית
Sunset
שקיעה

Sunset
שקיעה



אולם המטרה הראשית שלה ערב הייתה לצלם סרטון של שקיעת הירח. הסרטון מורכב מ-2700 תמונות שצולמו במשך שעה וחצי וחוברו לסרט במהירות של *120. מומלץ לצפייה במסך מלא ובהגדרות HD



3 תגובות:

  1. Great pictures! What kind of camera are you using?

    השבמחק
  2. He's whrote:
    רוב הצילומים הם עם מצלמת DSLR Canon700d וחלקם עם מצלמה דמויית SLR Canon SX50

    השבמחק
  3. הצילומים נפלאים בדיוק כמו גרמי השמים. ניכר שלהדר ולך יש כישרון צילום וחוש לאסטטיקה.
    היופי בצילום הוא לתפוס את הרגע כמה שקרוב ליופי שהעין תופסת. אצלנו בדקור סטאר למשל יש מוצרים למשל חיפויי קיר מסיב אלגנטו (חיפוי קיר הנראה כחומר שבין טפט לצמר). לצערי טרם הצלחתי לצלמם כך שהתמונה תצליח להמחיש את היופי שרואה העין במציאות. שאפו לכם!

    השבמחק