כוכבי שביט אינם עניין נדיר, יש המון כאלו, אבל כוכבי שביט שאפשר לראות בעין הם כבר עניין אחר. השביט הידוע מכולם הוא האלי שנראה לאחרונה בשנת 1986, ושביטים אחרים מפורסמים מאז היו שביטים הייל-בופ שנתן הופעה נהדרת בשמים בסוף שנות התשעים ושביטים שלא נראו כל כך מישראל, בעיקר שביט מקנאוט שנראה רק מחצי הכדור הדרומי. שביט נוסף שנראה בעין היה שביט הולמס (חיוור וחלש אבל בכל זאת משהו).
חודש דצמבר 2018 יהיה חודש מצוין צפייה בשביט 46P Wirtanen. זהו שביט מחזורי עם משך מחזור של 5.4 שנים והוא היה מושא המחקר הקראשוני של חללית רוזטה (שעקב אילוצי שיגור, בדקה בסופו של דבר שביט אחר). השביט התגלה לראשונה בצילום אותה עשה האסטרונום קארל וירטאנן, וכמקובל, השביט קרוי על שמו.
ניתן לצפות בשביט כבר עכשיו אבל כדאי לחכות לתאריך 16/12/2018 אז השביט יגיע לקירבה מירבית לכדור הארץ גם יהיה סמוך מאד לפליאדות ולכן קל יהיה למצוא אותו. למי שזוכר את האלי או הייל בופ אני אנמיך מעט ציפיות, אבל אפשר לנסות לראות בעין ממקום חשוך. מה שיראו דומה למעין עננה ירקרקה קטנה. במשקפת או טלסקופ יתגו פרטים נוספים, ובצילום דרך טלסקופ אפשר יהיה לראות גם זנב.
המפות מאתר HEAVENS_ABOVE
צפיתם? צילמתם? שלחו תגובה!
שביט P46 16/12/2018 |
תאריך נוסף אחר מעניין הוא 24/12/2018, כן כן, ערב חג המולד, אז השביט קרוב מאד לכוכב קאפלה הבהיר ושוב קל למציאה.
שביט P46 24/12/2018 |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה